Slope (D) + Dagger Threat (D) + DOGMA

20u / hardcore punk / metallic hardcore / € 14,- (via 013 excl. service kosten)

De vijfkoppige bende Slope werd in 2014 opgericht in Duisburg, Duitsland. Diepe teksten over persoonlijke worstelingen, je bedrogen voelen door de wereld en een fuck-the-9-to-5-mentality zijn niet ongewoon in het genre, en met die pure en eerlijke hardcore-punk attitude ontstond een kicking Slope geluid. Ze creëerden hun eigen stijl en verpletterden podia op festivals als Ieper Fest, Sound of Revolution of Outbreak Festival en deelden podia met bands als Madball, Turnstile, Cold World, Code Orange, Terror en No Warning – om er maar een paar te noemen. De bedoeling achter hun muziek is om mensen te laten bewegen en alle strijd los te laten. Ze combineren funky, groovy riffs met harde pissed off stomps. Slope creëerde hun eigen manier om nummers te schrijven, geen obstakels, geen grenzen, gewoon doen zoals ze willen op een manier die geen respect heeft voor alle regels. Slope brengt deze avond een explosieve bundel harde en funky nummers die je doen glimlachen en uit je dak doen gaan op hetzelfde moment.

Deze avond zullen er maar liefst 2 bands meekomen als support!

Het Duitse vijftal Dagger Threat is ontstaan als resultaat van de lokale hardcore en metal scene in Hamburg. De band maakt heavy muziek vol downtempo stukken en industriële samples waarop een lompe moshpit gegarandeerd is. Met hun nieuwste EP ‘Unchained’ op zak staan de mannen klaar om de zaal goed op te warmen.

Ook de Nederlandse metallic hardcore band DOGMA komt deze avond mee! Het vijftal vertaalt hun pleidooi voor sociale rechtvaardigheid in harde riffs, intense drums en scherpe vocals. Dit alles is terug te horen op hun debuutplaat ‘Face Of Violence’, die afgelopen mei is uitgekomen.

via 013