Murf/Murw Festival

19.30u / tickets @ De Nieuwe Vorst / café & afterparty gratis

Murf/Murw is een jaarlijks terugkerend stadsfestival voor experimentele cultuur. Tijdens deze vierde editie wekt het fanzine haar papieren pagina’s tot leven in de gehele Tilburgse binnenstad. Zwerf door de experimentele vrijplaats en ontdek de schemerzone tussen live muziek, performance, film en kunst.

Verwacht een chaos waarin je zelf de structuur aanbrengt en waar alle mogelijke stijlen in elkaar overvloeien. Zo ontstaat vanuit postpunk een collage, vanuit gabber een moderne dans. Droom weg bij ‘n bedwelmende drone om je vervolgens te laten ontwaken in een eclectische choreografie.

In de aankomende editie zal het festival plaatsvinden in Theater De Nieuwe Vorst, jazzpodium Paradox, Kunstpodium T, bioscoop Cinecitta en metal/rock podium Little Devil, BSO Monopole en de Hall of Fame.

Vrijdag 29 sep: HETZE (B) + Liiek (D) + Total Age + DJ Krikkrak

Vrijdag 29 september

Total Age – 20.20

Het Tilburgse Total Age is een project van Wessel van den Broek (To Adelaide) en Sjoerd Aarden (DocileBodies), voortgekomen uit hun gedeelde liefde voor synthpop, wave en electronic bodymusic. In 2020 verscheen hun debuut-EP Boys, waarop hyperactief en bombastisch microkorggeweld wordt gecombineerd met een New Orderiaanse new romantic-schwung. Kom dansen tijdens de openingsdag van murf/murw op Total Age.

(DJ check bestanden – 21.45 / 23.00

DJ Check Bestanden is 40 jaar geleden naar de aarde gekomen voor de Minimale Synth, Dark Wave en EBM scène van Duitsland. Nadat hij zich sinds die tijd in de luwte heeft gehouden om de meest optimale muzieksmaak te ontwikkelen, is ie nu klaar om zijn collectie aan de aarde te laten horen.

Ook is zijn wiskundige geest voor de meesten verwarrend, maar zijn deuntjes zijn alles behalve wanordelijk.

Liiek – 22.15

Liiek, een band uit Berlijn, brengt met hun muziek een unieke mix van basgedreven, groovy post-punk naar voren. Geïnspireerd door invloedrijke acts zoals Gang Of Four, Q And Not U en The Wire, levert Liiek een geluid dat zowel vertrouwd als verfrissend is. Hun nummers kenmerken zich door diepe, tonale baslijnen die een zweem van somberheid hebben, maar tegelijkertijd een energieke en levendige geest behouden. Met hints van punk en funk onderscheidt Liiek zich van traditionele goth of anarchistische bands. De organisatoren van het murf/murw festival zijn verheugd dat Liiek optreedt en kijken vol verwachting uit naar het betoveren van het publiek met hun aanstekelijke ritmes en meeslepende stijl.

Hetze – 23.30

HETZE, de snelle Belgische punk-/geweldsorkaan, omarmt het motto “Dans en vernietig!” Hun naam weergalmt al vier jaar door de Europese fastcore-scene en hun albums worden enorm geprezen. Bereid je voor op een opwindende en ongeremde live-optreden terwijl HETZE hun luide, wilde en energieke muziek loslaat op het podium tijdens de eerste dag van het murf/murw festival. Maak je klaar om te dansen en weggevaagd te worden door hun explosieve sonische aanval!

DJ Krikkrak – 00.15

DJ KrikKrak uit Eindhoven (Nederland) presenteert een eclectische mix van experimentele, noisy, avant-gardistische, elektronische, punk-geïnspireerde en absurdistische deuntjes. Wees alsjeblieft niet verbaasd als je kinderen er wijzer van worden als ze naar KrikKrak luisteren – dus schroom niet om ze wakker te maken.

gratis