Murf/Murw Festival

19.30u / tickets @ De Nieuwe Vorst / café & afterparty gratis

Murf/Murw is een jaarlijks terugkerend stadsfestival voor experimentele cultuur. Tijdens deze vierde editie wekt het fanzine haar papieren pagina’s tot leven in de gehele Tilburgse binnenstad. Zwerf door de experimentele vrijplaats en ontdek de schemerzone tussen live muziek, performance, film en kunst.

Verwacht een chaos waarin je zelf de structuur aanbrengt en waar alle mogelijke stijlen in elkaar overvloeien. Zo ontstaat vanuit postpunk een collage, vanuit gabber een moderne dans. Droom weg bij ‘n bedwelmende drone om je vervolgens te laten ontwaken in een eclectische choreografie.

In de aankomende editie zal het festival plaatsvinden in Theater De Nieuwe Vorst, jazzpodium Paradox, Kunstpodium T, bioscoop Cinecitta en metal/rock podium Little Devil, BSO Monopole en de Hall of Fame.

Zaterdag 30 september

Kaszel – 19.00

Kaszel (de hoest) ontstond ergens tussen de tweede en vierde golf van het coronavirus. Een ernstige longinfectie markeerde het begin van de geschiedenis van de band. Iedereen in de oefenruimte was ziek. De hoest was zo heftig dat we besloten om het op te nemen met onze telefoon. Vervolgens hebben we de opname bewerkt via gitaar pickups en effecten, en de resulterende hoestlussen vormden het concept voor de band. We creëren psychedelische soundscapes uit veldopnames, waarbij mobiele telefoons dienen als onze belangrijkste geluidsbron. Kaszel is een jong project behoort tot de Poolse invatie van 5 bands op murf/murw. Het is mede opgericht door oude rotten uit de alternatieve scene van Wroclaw,  Timingeriu, evenals het pas gevormde Wroclaw Improvised Orchestra.

Ubu Imperator – 21.30

Het krautrocktrio UBU IMPERATOR ontstond begin 2022 in de underground scene van München. In talloze jamsessies ontwikkelde zich een constellatie van gitaar, drums en synthesizers die zich bewoog tussen dromerige en dramatische sferen, harmonieën en noise, en ritme en chaos. Het universum van UBU IMPERATOR beperkt zich echter niet alleen tot geluid, maar manifesteert zich ook in illustraties, animaties en teksten. Op dit moment presenteert de band hun eerste release, een DIY-cassette met vier nummers, een compilatie van illustraties en teksten die de luisteraar meeneemt naar een parallel universum vol muzikale sensaties. Ze zullen deze cassette ook ten gehore brengen op het murf/murw festival.

Dick El Demasiado – 23.00

Multi-disciplinair kunstenaar Dick Verdult weet zichzelf al decennialang te vernieuwen. Deze transculturele mutant is op zijn 62e in Zuid-Amerika en Japan uitgegroeid tot een waar cultfenomeen met zijn alter-ego: Dick el Demasiado.

Met zijn dansbare excentrieke cumbia lunática begeleidt hij een geprojecteerde ‘pop distortion’ die is opgebouwd uit kleurrijke gevonden fragmenten.

gratis