Deûle (F) + Morvigor + Vrøde

20u / synth doom / expressive black metal / blackened pagan folk / gratis

Unholy Sabbath Presents:

DEÛLE

DEÛLE (FR – synthdoom)
Deûle, opgericht in 2021 aan de grijze oevers van de rivier waaraan de groep zijn naam ontleent, verbeeldt onze existentiële dwaling in de permanente vraag van ons stadsleven. De grijze, mistige en dreigende stad vormt het decor voor deze omzwerving, hier belichaamd door de stad Lille, waaruit Deûle zijn inspiratie en beeldtaal haalt.

MORVIGOR

MORVIGOR (NL – expressieve black metal)
Geïnspireerd door een lange lijst bands, van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division, speelt Morvigor hun eigen versie van expressieve Black/Death Metal. Psychedelische cleane stukken worden gevolgd door vuile punkriffs en eindigen met melancholische climaxen. Euforisch en ontmoedigd. Experimenteel en conservatief. Opbeurend en spannend. Morvigor bewandelt de gebaande paden en springt af en toe in het donker.
Zullen ook hun EP release “De spiegel” te horen brengen!

Vrøde

Vrøde (NL – Black/Folk Metal)
Vrøde is een Nederlandse metalband die de rauwe expressie van black metal en extreme vocalen combineert met oudere Noordse folk-instrumenten, prachtige vocale harmonieën en lyrics over folklore en natuur. Door al deze muzikale aspecten te combineren streven ze naar het creëeren van iets verwonderends met een duister randje, terwijl ze een eerbetoon brengen aan het verleden, de Noordse mythologie en de bron van alles wat leeft; de natuur.
Ook Vrøde zal hun pas release album “Ostracized” laten te spreken!
CAFE OPEN: 15:00
ZAAL OPEN: 20:25
START: 20:30
ENTREE: GRATIS
gratis