Purple Shade – Whitesnake Tribute

21u / Deep Purple & Whitesnake tribute / presented by HH concerts / € 10,-

PURPLE SHADE 

In 2020 was het alweer 40 jaar geleden dat de legendarische Britsche hardrockband Whitesnake hun  befaamde live LP “Live In The Heart Of The City” uitbracht.

De band had toen nog niet het bekende jaren 80 glamrock imago met torenhoge kapsels, maar  maakte in die tijd nog rauwe onvervalste stevige blues soul rock. Met de legendarische bezetting van  David Coverdale, Bernie Marsden, Micky Moody, Neil Murray, Jon Lord en Ian Paice kan deze  periode worden gezien als een echte mijlpaal in hun carrière. En met maar liefst drie musici van  rockiconen Deep Purple in hun bezetting stond de band garant voor een energieke live show van  wereldniveau.

Het is dan ook niet vreemd dat de Nederlandse Deep Purple tributeband Purple Shade besloot om  het 40 jarige jubileum van “Live In The Heart Of The City” te gaan vieren met een eenmalige tour.  Vak voordat de wereld in een totale lockdown ging had de band net een paar succesvolle try outs  achter de rug als voorbereiding op een geplande tour die helaas gecanceld moest worden. Recent  hebben de 6 heren besloten om deze tour te hervatten in 2022. Purple Shade bestaat o.a. uit  leden van bands zoals: Ayreon, Star one, Epica en 7 miles to pittsburgh en maakten eerder al veel  indruk met hun shows waarin ze enkel exclusief materiaal speelden uit de Mk 3&4 periode waarin  David Coverdale nog Deep Purple’s frontman was. Tijdens deze aankomende tour zal Purple Shade

(aangevuld met een tweede gitarist) onder de naam “Live In The Heart Of Your City” de live LP  integraal uitvoeren en zal daarnaast nog andere krakers van Whitesnake en Deep Purple in de set  gooien.

Robert Soeterboek: lead vocals

Mickey Hup: lead guitar & backing vocals

Jeffrey Migchelsen: Lead guitar & backing vocals

Rob van der Loo: Bass guitar

Dirk Bruinenberg: Drums

Willem Hoving: Hammond & keys

tickets