Presentatie stadsgedicht A.H.J. Dautzenberg & Merijn Bisschops

20u / literatuur / presentatie stadsgedicht / fotografie / kunst / gratis

Presentatie stadsgedicht A.H.J. Dautzenberg & Merijn Bisschops
Audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops zal op woensdag 18 december zijn adaptatie van stadsgedicht IV presenteren in rockcafé Little Devil in Tilburg. Stadsdichter A.H.J. Dautzenberg maakt de komende twee jaar elke maand een stadsgedicht. Elk gedicht zal door een Tilburgse kunstenaar worden bewerkt tot een nieuw kunstwerk.

Merijn Bisschops: ‘Ik heb de typografie van het stadsgedicht als uitgangspunt genomen en deze uitgebreid naar de stad. Op zoek naar abstractie, die een belangrijke rol speelt in mijn landschapsfotografie, kwam ik tot de conclusie dat ik hoogte, duisternis en kunstlicht nodig had. Bij gebrek aan bergen in Tilburg bevond ik mij op een avond op het dak van de Westpoint om foto’s te maken. Het resultaat is een reeks van zes foto’s geworden die ik op verschillende manieren presenteer in het zaaltje van de Little Devil, een subtiele interventie in een ruimte waar exposeren geen normaal fenomeen is.’

De presentatie van gedicht en de interpretatie van Merijn Bisschops is woensdag 18 april om 20:00 uur. De foto’s van Merijn Bisschops zijn ook te koop, net als een afdruk van het nieuwe gedicht. Het werk is daarna te zien op de site van de Tao van de T.

gratis