Liquidation A.D. + Headless Hunter + Myth of Origin

20u / metal battle Noord Brabant / gratis

De Metal Battle is Nederlands eerste landelijke bandcontest, gericht op ons geliefde trommelvlies-verwoestende genre. Het doel van de wedstrijd is om beginnende bands de kans te geven zichzelf live ‘in the picture’ te spelen.

De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) heeft de Metal Battle in 2001 bedacht en voor het eerst georganiseerd. De EHBO en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar toen uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. De winnaar van deze eerste editie was de Zutphense band Slayne. Het idee van de battle sloeg aan en langzamerhand groeide de wedstrijd uit tot wat het nu is.

Ondertussen heeft de EHBO het stokje overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest

De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland, met 48 bands in twaalf voorrondes, verspreid over het hele land. Er zijn drie halve finales, waarin telkens vier bands strijden om de winst. De drie winnaars van die halve finales komen uiteindelijk uit in de grote finale de op 18 april in Estrado te Harderwijk word gehouden.

Vanavond Live @ Little Devil de voorronde Noord-Brabant met:

Liquidation A.D.

Dutch Death Metal with the classic HM-2 sound.

Myth of Origin

mix between rock and various types of metal

Headless Hunter

Thrash Metal band from Eindhoven